Expedite Geluk heeft een vervolg gekregen met het project Speelgeluk. Ook met Speelgeluk zetten wij ons in voor alle kinderen in Nederland die in armoede leven. Meer informatie op www.speelgeluk.nl. Blijf ons volgen!

Nieuws

11 november 2013

Gek van Geluk

Gek van Geluk
Weer fris en fruitig begonnen we aan onze dag!


Pension Zeerust doet zijn naam eer aan…


Na een heerlijke overnachting in pension Zeerust hadden we een ontbijtontmoeting met Burgemeester Rabelink van gemeente Schouwen-Duiveland. Het was een mooie, spontane ontmoeting! Met wederom een prachtige geluksbrief; dat gaf ons weer frisse moed om op stap te gaan!Daarnaast kregen we nog een rondleiding van de eigenaar van het pension, en liet ons oude foto's zien van hoe het pension er vroeger uitzag. Erg indrukwekkend hoe de beste man een prachtig bedrijf heeft opgezet. Diep respect voor deze ondernemer en zijn geweldige gastvrijheid!

Jannetta en Wilco

Vandaag liepen Jannetta de Loos en Wilco van Rooijen mee.


Jannetta is de drijvende kracht achter het organiseren van de burgemeesteracties en slaaplocaties, en het maken van de dagelijkse draaiboeken. Tegelijkertijd is ze ook mijn lieve moeder die altijd en overal klaar voor staat en stond om mij te ondersteunen in m'n dromen en ambities op het poolijs, in de bergen en in het ondernemerschap. Niet altijd een gemakkelijke taak in een periode die soms onzeker kan zijn en waarbij soms veel flexibiliteit gevraagd wordt. De kern was altijd: blijf bij jezelf! Des te dankbaarder ben ik dat we nu in dit project mogen samenwerken!


Daarnaast liep beroepsavonturier Wilco van Rooijen mee! Wilco en ik kennen elkaar vanaf 2000 toen wij samen met collega Marc Cornelissen naar de geografische zuidpool zijn geskied. Ik maakte toen onderdeel uit van de jeugdmissie van hun project, waarbij ik op 15-jarige leeftijd naar Antarctica ben gegaan. De liefde voor het poolgebied is daar toen ontstaan en heb dit naast de klimsport verder uitgebreid. Een kans die ik toen heb gekregen heb ik in de afgelopen decennia kunnen uitbouwen en heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Des te leuker dat Wilco vandaag ook meeliep! Ik heb erg veel respect en bewondering voor zijn doorzettingsvermogen en passie voor de expeditiewereld. Keep on the good work Wilco!

Hoop dat ik met dit project nu een ander kind een zetje kan geven, zoals ik die toen ook op mijn manier heb gekregen toen ik dat nodig had...!Met het Hoofd in de wind

We hebben prachtig gelopen langs het strand. Heerlijk uit kunnen waaien!
Eenmaal bij Havenhoofd kwamen we in een wijk waarbij aan huis fossielen werden verkocht waaronder mammoetkiezen! We keken onze ogen uit!Na een kleine 20 minuten liepen we door naar het eindpunt waar we weer trouw werden opgepikt door Julian en Peter. Deze twee mannen zijn eigenlijk binnen dit project vaak onderbelicht. Door hun tomeloze inzet kunnen Marianne en ik elke dag de afstand lopen die we moeten lopen. Iets wat niet vergeten mag worden!


We zijn direct doorgereden naar het plaatsje Middelharnis omdat we daar om 17.00 uur wederom een ontmoeting hadden met een burgemeester. Aan burgemeester Grootenboer brachten we de gelukwens van vanochtend. Erg leuk gesprek, en we kregen erg veel waardering voor ons werk van haar!Na onze ontmoeting is door de burgemeester toegezegd dat zij het onderwerp Geluk op de agenda ging zetten in de collegevergadering die elke dinsdag ochtend gehouden wordt. Weer een mooi succes dat we met het project bereikt hebben!
Er waren diverse fotografen en verslaggevers aanwezig, dus erg leuk dat we ons verhaal konden doen.

Aan het einde van de dag konden we terug gaan naar ons kampement en hebben we heerlijk genoten van een heerlijke zak Adventure Food! Na een dag hard werken is het super om uit te kijken naar een lekkere maaltijd. Zelfs na 60 dagen (want dat is vandaag, weer een mijlpaal!) is de voeding nog steeds erg smakelijk!


's Avonds hebben we nog de mooie elektrische Tesla auto van Wilco bekeken.

Nu slaapzakje in, die nog even lekker warm is, al 60 dagen lang.

Reageer op dit bericht

Je naam *
Je reactie *
Captchavraag: Welke kleur heeft het woord grijs?
* Verplicht veld


« Nieuwsoverzicht