Expedite Geluk heeft een vervolg gekregen met het project Speelgeluk. Ook met Speelgeluk zetten wij ons in voor alle kinderen in Nederland die in armoede leven. Meer informatie op www.speelgeluk.nl. Blijf ons volgen!

Nieuws

6 november 2013

Zonnig kindgeluk in de regen

Zonnig kindgeluk in de regen

De 'Neuzen dezelfde kant op in Terneuzen

Vanochtend was het weer een vroegertje! Als eerste hadden we een ontmoeting met wethouder Broekhuizen van Terneuzen.


Met slede en al gaan we altijd het gemeentehuis in. En dan krijg je vaak bijzondere reacties van mensen om je heen. Zij hebben vaak niet in de gaten wat we doen... Levert mooie taferelen op!


Wij hebben ongeveer een half uur met wethouder Broekhuizen gesproken over armoede en geluk. We kwamen we erachter dat hier een grote verdeeldheid is in armoede. Echte cijfers durde men niet te noemen, maar het was wel duidelijk dat er een probleem was. Onze conclusie: mensen durven er vaak niet voor uit te komen, iets wat erg begrijpelijk is!

Na de ontmoeting zijn we vertrokken richting Sint Kruis waar André de Hamer met zijn gezin woont! André en zijn gezin hebben daar hun zorgboerderij Zonne Eiland voor kinderen met een functiebeperking.

Maar om daar te komen moest eerst gewerkt worden, en dat houdt in: 23 kilometer lopen in miezerregen... Alles wordt dan nat, en niet een klein beetje ook... Vocht kruipt overal in! Natte lange rechte wegen in Zeeuws-Vlaanderen...

Zonnig kindgeluk


Bij aankomst bij André stond er een heerlijke lunch klaar! En tegelijk waren ook de kinderen activiteiten aan het doen. Speciaal tijdens Expeditie Geluk was er het Geluksevenement De kunst van het recyclen waarbij André ook intensief betrokken is.


Wat sterk opviel is dat iedereen heel lief met de kinderen die een functiebeperking hadden omgingen! Hierdoor waren de kinderen er echt op hun plek en waren ze allemaal lekker bezig met wat ze leuk vonden om te doen.
Gemeente Sluis


Aan het einde van de middag kwam wethouder Peter Ploegaert van de gemeente Sluis (waar Sint Kruis bij hoort) langs om zijn gelukwens in ontvangst te nemen en zijn eigen wens over te dragen aan ons.


Hier was ook weer veel pers bij aanwezig zoals Omroep Zeeland en verschillende kranten. Wederom weer een mooie boodschap met aansporing tot het zelf opzetten van een initiatief om anderen een zetje te kunnen geven.

Kortom: weer een bijzondere dag. Vandaag hebben we ook nog precies een week te gaan, voordat we weer terugkomen in Den Haag. De kriebels beginnen langzaam op te komen bij het besef dat het bijna is afgelopen...De start 13 september lijkt zo ver weg, maar aan de andere kant is het ons startpunt geweest en is de cirkel weer bijna rond! Aandacht niet laten verslappen, en nog vol gas doorgaan!

Reageer op dit bericht

Je naam *
Je reactie *
Captchavraag: Welke kleur heeft het woord groen?
* Verplicht veld


« Nieuwsoverzicht