Expedite Geluk heeft een vervolg gekregen met het project Speelgeluk. Ook met Speelgeluk zetten wij ons in voor alle kinderen in Nederland die in armoede leven. Meer informatie op www.speelgeluk.nl. Blijf ons volgen!

Nieuws

30 oktober 2013

Van kerstgeluk in boodschappenmandje tot burgemeester op zolder

Van kerstgeluk in boodschappenmandje tot burgemeester op zolder
Een dag van ontmoetingen...

Burgemeester EderveenVanochtend hadden de Expeditieleden een ontmoeting met burgemeester Ederveen van Valkenswaard. Een erg sympathiek en opgewekt gesprek! Aan het einde van onze ontmoeting tipte hij het team om langs de lokale Voedselbank te gaan. Zo getipt, zo gedaan.

Boodschappenmandje

Na 15 minuten lopen kwamen de lopers aan bij Stichting Het Boodschappenmandje (de Voedselbank).Na binnenkomst hebben Philip en Marianne onder andere gelukssteentjes gebracht. Philip: "Ik was diep onder de indruk van het werk wat daar gebeurde. Er werd in alle rust en stilte hard gewerkt om de voedselpakketten klaar te maken."


Het team werd uitgenodigd om een ruimte binnen te komen die volledig was ingericht met kerstspulletjes!

Daarnaast hebben we ook met de mensen van de Voedselbank kunnen spreken. Zij gaven aan dat ze nu 165 gezinnen hebben die gebruik maken van de diensten van de Voedselbank. Helaas komen hier wekelijks 5 tot 6 gezinnen bij... Philip: "Nogmaals, ik was ontzettend onder de indruk van het pionierswerk van de oprichters! Mensen met een gouden hart en pioniers in hart en nieren om deze zaak voor elkaar te krijgen. Dit was een hele belangrijke ervaring!"


Vandaag liep ook de vitale opa van Marianne een dagje mee. Aan het einde kreeg Expeditie Geluk een prachtige financiƫle bijdrage van hem!
Tijdens het lopen komen de lopers van alles tegen, zoals pompoenkraampjes of andere groente-en-fruitkraampjes.


Maar ook iemand die traint voor de route Santiago de Compostela! Met een zware rugzak kwam hij enthousiast breed lachend naar Philip en Marianne toe en kregen zij veel van zijn loopervaringen te horen!

Burgemeester op zolder

De camping van deze dag was bij leerwerkbedrijf de Eburon op camping de Kleine Witrijt. Hier een ontmoeting met burgemeester Van der Voort van gemeente Bergeijk.


Ook hier een mooi gesprek. Philip: "We hoorden wat voor werk de mensen op de zorgboerderij hier deden. Wat ons echt opviel was dat de zorg en hulp die geboden werd 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Erg onder de indruk van de intensiteit, passie en energie die het gezin hier instak."

In de avond werd het Expeditieteam uitgenodigd om spontaan het verhaal over de Expeditie te vertellen aan de lokale ondernemersvereniging!Hierbij ging spontaan de hoed bij iedereen langs en kregen de Expeditieleden wederom voor de Expeditie een prachtige gift!

Reageer op dit bericht

Je naam *
Je reactie *
Captchavraag: Welke kleur heeft het woord groen?
* Verplicht veld


« Nieuwsoverzicht