Expedite Geluk heeft een vervolg gekregen met het project Speelgeluk. Ook met Speelgeluk zetten wij ons in voor alle kinderen in Nederland die in armoede leven. Meer informatie op www.speelgeluk.nl. Blijf ons volgen!

Duurzame PABO

"Onderwijs is gebaseerd op de laatste 20 jaar, terwijl we een maatschappij voor de komende 50 jaar vormgeven. Laten we ons dus richten op dat wat onze leerlingen kunnen veranderen."
Wim Pak, directeur van openbare basisschool De Bloemhof, over de basis van zijn schoolvisie (vrij naar Peter Senge)

Duurzame PABO is het netwerk van pabo's en basisscholen die actief bezig zijn met duurzame ontwikkeling in het onderwijs en de organisatie van pabo's en basisscholen. Het startpunt voor 'leren voor duurzame ontwikkeling' ligt in het basisonderwijs. De leraar van de toekomst, de pabo-student, vervult hierin een spilfunctie. Duurzame PABO ondersteunt daarom sinds 2005 studenten, leerkrachten en docenten die deze taak oppakken!

Ons doel

In 2020 wordt op iedere basisschool in Nederland zichtbaar en merkbaar gewerkt aan 'zorg voor jezelf, de ander en je omgeving'!

Een mooie definitie van duurzame ontwikkeling is "goed zorgen voor jezelf, de ander en je omgeving. Hier en nu, maar ook later en daar". Expeditie Geluk richt zich op het goed zorgen voor jezelf en de ander. Vooral dichtbij. Als kinderen goed voor zichzelf leren zorgen is dat de beste basis om ook zorg te dragen voor een ander en voor de omgeving. Daarom is Duurzame PABO een van de initiatiefnemers voor Expeditie Geluk. Samen gaan we voor duurzaam geluk!

website www.duurzamepabo.nl

« Overzicht Founding partners